پروفیل آلومینیوم یک ابزار و وسیله تخصصی است و در بسیاری از مواقع نیاز است که به طور اختصاصی طراحی و تولید شود. تولید پروفیل آلومینیوم فرایندی چند مرحله ای است. متخصصین این عرصه می توانند بهترین مشاوران شما در عرصه طراحی و تولید پروفیل آلومینیوم باشند.
باید بررسی های لازم انجام داده شود تا بهترین حالت برای تولید یک پروفیل آلومینیوم اکسترود پذیر در نظر گرفته شود. باید توجه داشت که مواد اولیه پروفیل آلومینیوم بسیار در کیفیت نهایی پروفیل اکسترود تاثیر گذار است.
اگر مواد اولیه کیفیت لازم را نداشته باشند ، تمام زحمات برای تولید پروفیل آلومینیوم مورد نظرمان از بین می رود. در زمینه کیفیت مواد اولیه نیز نیازمند نظر های تخصصی و هوشمندانه هستیم. در ادامه این مقاله به روند تولید پروفیل آلومینیوم از اولین مراحل تا مراحل تکمیلی می پردازیم.
طراحی و تولید قالب پروفیل آلومینیوم
پیش از تولید پروفیل آلومینیوم باید قالبی جهت اکسترود آلومینیوم داشته باشیم. ساخت قالب به لحاظ دقت در ابعاد و طراحی مناسب ، همچنین به لحاظ استحکام و طول عمر، نقش تعیین کننده ای در کیفیت پروفیل آلومینیوم و همچنین کاهش قیمت پروفیل اکستروژن خواهد داشت.
مراحل تولید پروفیل آلومینیوم
ساخت پروفیل آلومینیوم به روش اکستروژن انجام می شود. به طور کلی اکستروژن به فرآیندی گفته می شود که طی آن بیلت های آلومینیوم ، تحت فشار از داخل قالب با شکل خاص (از قبل طراحی شده ) رد شده و سطح مقطعی را تولید می کند . اکستروژن روش های مختلفی دارد که عمومی و ساده ترین شکل آن به صورت اکسترود مستقیم است.
صنعتگران کانتینر دستگاه را از چند لایه فولادی (معمولا دو لایه) میسازند که معمولاً قادر به تحمل تنش های شعاعی بسیار بالا است.
پیش گرم کردن بیلت آلومینیوم
برای تولید پروفیل آلومینیوم از بیلت آلومینیومی که قبلاً در کوره پیش گرم ، به دمای مناسب تولید رسیده بود داخل دستگاه قرار داده می شود. بیلت آلومینیومی بین ۵۰۰ – ۴۵۰ درجه سانتی گراد پیش گرم می شود. دلیل این پیش گرمایش این است که در این دما جریان تنش در آلیاژ آلومینیوم بسیار کم است.
چرب کردن بیلت آلومینیومی
بعد از این که بیلت به دمای مورد نظر میرسد ، بیلت توسط لودر به داخل رام رانده میشود و بیلت را بوسیله دوده یا چربی مخصوص چرب میکنند. این کار از چسبیدن بیلت به قالب جلوگیری می کند و همچنین نقش روانکننده را ایفا میکند.
اکسترود و تولید پروفیل آلومینیومی
در مرحله بعد بیلت آلومینیوم به کرایدل دستگاه اکستروژن متصل می شود. رام با فشار بیلت را به جلو می راند تا اینکه بیلت وارد کانتینر شود. در اثر فشاری که وارد میشود، دما بالا می رود. مواد نیمه مذاب و خمیری مانند از داخل قالب عبور کرده و شکل پروفیل را می سازند. وجود نیروهای اصطکاکی به میزان قابل توجهی باعث افزایش فشار دستگاه پرس می شود.
به صورت تجربی دیده میشود که در فاز اول تولید، زمانی که بیلت پشت قالب قرار میگیرد ، فشار دستگاه سریعاً به بالاترین مقدار خود افزایش پیدا می کند. این باعث می شود وضعیت تولید پروفیل ناپایدار شود.
برای اصلاح و تعیین مشکلات قالب، از سر شاخه ی بیرون آمده از قالب استفاده می کنند. این سر شاخه بیان کننده مشکلات موجود در تولید پروفیل آلومینیوم است .
دستگاه پولر
پروفیل اکسترودی که از قالب خارج می شود، باید به صورت دستی و یا اتوماتیک بیرون کشیده شود. این کار فشار را بسیار کاهش می دهد و به تولید پروفیل بسیار کمک می کند. اگر این کار بخواهد به صورت اتوماتیک صورت پذیرد ، به وسیله دستگاه پولر انجام میگرد.
دستگاه پولر ، پروفیل آلومینیومی را به طور یک دست و با قدرت یکسان بیرون می کشد و بر روی ریل های مقابل دستگاه قرار می دهد. این عمل تا حد بسیاری به جلوگیری از تاب گیری و اصلاح پیچیدگی پروفیل کمک می کند.
در فاز دوم تولید، بیلت آلومینیوم به حالت پایدار میرسد و فشار روی دستگاه کاهش پیدا می کند که پروفیل آلومینیوم نیز کیفیت خوبی خواهد داشت. در فاز سوم بیلت کم کم به انتها میرسد و فشار بر روی دستگاه به کمترین حد خود می رسد.
خنک کردن کردن و تاب گیری پروفیل آلومینیوم تولید شده
محصول مورد نظر پس از اکسترود به میز خنککننده منتقل میشود. بعد از خنک شدن پروفیل های آلومینیومی آنها را به روی میز مخصوصی (استریج) هدایت میکنند. در این مرحله آنها را تاب گیری صورت می گیرد. این عملیات باعث می شود که پروفیل ها به صورت صاف و یکنواخت طبق استانداردهای مورد نظر در آیند.
آنادایز و رنگ کوره ای و دکورال پروفیل آلومینیوم
انادایزینگ پروفیل آلومینیوم یکی از روش های رنگ کردن آلومینیوم است. آندایز کردن علاوه بر زیبایی باعث استحکام پروفیل آلومینیوم هم می شود . مكانيزم كلي عمل آنادایز به اين صورت است كه جريان مستقيم برق از مايع الكتروليت مناسبی مي گذرد كه در آن آلومينيوم آند بوده و فلز مناسب ديگري كاتد مي باشد. در اين صورت بر سطح آلومينيوم لايه نازكي از اكسيد ايجاد مي گردد كه ضخامت آن به عوامل گوناگوني بستگي دارد.
آلومينيوم در شرايط معمولي نيز اكسيده مي شود. به طوري كه در مجاورت هوا و به طور معمول لايه اي از اكسيد به ضخامت 0.01 ميكرون و به صورت غير متخلخل بر روي سطوح قطعات آلومينيومي تشكيل مي گردد كه وظيفه حفاظت از سطح فلز را در محيط بر عهده دارد. اما برتري و مزيت اكسيد که ایجاد میشود در روش آندايزينگ نسبت به شرايط طبيعي مقاومت بيشتر آن در مقابل خوردگي است.
از مزیت های آندایز پروفیل آلومینیوم میتوان به موارد زیر اشاره کرد :
- افزايش مقاومت در مقابل خوردگي
- انادایزینگ باعث افزايش قدرت چسبندگي رنگ ها می شود
- انادایز به عنوان يكي از مراحل آبكاري
- ايجاد نماي ظاهري مناسب جهت دكوراسيون و تزئينات
- انادایز موجب عايق كاری می شود
- كاربرد در صنايع فتوگراف و ليتوگراف
- انودایز باعث افزايش قابليت تابش و انتشار حرارت می شود
- افزايش مقاومت سايشی
- رديابي و كنترل درزهاي سطحی با انادایز
برای ساخت پروفیل آلومینیوم مورد نظرتان به کمک نیاز دارید؟
آلوم طرح پاسارگاد با ارائه خدمات حرفه ای مشاوره ای و طراحی و ساخت انواع سطح مقطع های آلومینیومی ، بهترین راهنمای شما از طراحی تا تولید پروفیل آلومینیم مورد نظرتان است.