قالب اکستروژن

قالب اکستروژن آلومینیوم

قالب اکستروژن چیست؟

قالب اکستروژن جزو اصلی ترین بخش های اکستروژن آلومینیوم است. اکستروژن آلومینیوم یک فرایند تولید است که در آن آلومینیوم به وسیله‌ی فشار و حرارت از طریق یک قالب به شکل‌های مختلفی فشرده می‌شود. این فرایند معمولاً برای تولید قطعات با شکل‌های پیچیده و مقاومت بالا به کار می‌رود. در این فرایند، آلومینیوم به شکل یک بلوک یا میله‌ای به قالب اکستروژن قرار می‌گیرد و سپس با اعمال فشار و حرارت، از طریق یک سیستم پیشرفته و قالب‌های خاص، به شکل مورد نظر فشرده می‌شود.

اکستروژن آلومینیوم معمولاً در صنایع مختلفی از جمله خودروسازی، صنایع هواپیما سازی، ساختمان‌سازی، و صنایع الکترونیکی استفاده می‌شود. این فرایند مزایایی از قبیل دقت بالا، تولید قطعات با وزن سبک، مقاومت بالا در برابر خستگی و حرارت، و قابلیت تولید حجم بالا را فراهم می‌کند.

روش تولید قالب اکستروژن پروفیل آلومینیوم

قالب اکستروژن یکی از اجزای جدا نشدنی فرایند اکستروژن پروفیل می باشد. تولید قالب اکستروژن از حساس ترین و هزینه بر ترین قسمت های تولید پروفیل آلومینیوم است. این قالب ها میتوانند در ابعداد و متریال های متفاوتی ساخته شوند. فرایند تولید پروفیل آلومینیومی را به چهار بخش زیر دسته بندی میکنند:

  • ۱- قالب 
  • ۲- بیلت
  •  ۳- پرس
  • ۴- عملیات تکمیلی تقسیم کنیم

 همه این بخش ها از درجه اهمیت یکسان برخوردار می باشند. ساخت قالب به لحاظ دقت در ابعاد و طراحی مناسب ، همچنین به لحاظ استحکام و طول عمر، نقش تعیین کننده ای در کیفیت پروفیل آلومینیوم و همچنین کاهش قیمت تمام شده پروفیل خواهد داشت. به منظور رسیدن به این دو هدف مهم، شرکت های سازنده قالب اکستروژن به روش CAD/CAM اقدام به طراحی و ساخت قالب های اکستروژن پروفیل آلومینیوم مینمایند.

روش ساخت قالب اکستروژن آلومینیوم

قالب های اکستروژن را به دو روش سنتی و (CAD/CAM ( COMPUTER AUTOMATIC DESIGN / COMPUTER AUTOMATIC MACHINERY تولید میکنند. در روش CAD/ CAM عملیات ساخت قالب به ترتیب فرایند به سه بخش تقسیم می شود:

  • ۱) طراحی پروفیل با استفاده از نرم افزار های طراحی و نقشه کشی
  • ۲)طراحی قالب و شبیه سازی خروجی پروفیل با استفاده از نرم افزارهای شبیه سازی
  • ۳) ساخت سخت افزاری قالب با استفاده از ماشین آلات CNC
ساخت قالب اکستروژن

مزایا و معایب CAD/ CAM در ساخت قالب اکستروژن

از مزایای تولید قالبهای پرس اکستروژن به روش CAD/CAM به صورت زیر است:

  • دقت با تلرانس برابر تلرانس ماشین آلات CNC می باشد.
  • در صورت تکرارپذیری امکان کپی مجدد بدون خطای انسانی مقدور می باشد.
  • در صورت تکرار پذیری زمان طراحی در پروسه ساخت قالب حذف می شود.
  • به دلیل شبیه سازی در نرم‌افزار و تست خروجی پروفیل قبل از ساخت ، امکان اصلاح بسیار پایین است.
  • به دلیل استفاده از CNC کیفیت پروفیل آلومینیوم و قالب اکستروژنی به مراتب بالاتر می رود.
  • در صورت نیاز به اصلاح ، قالب آسیب کمتری می بیند و راحت تر می توان آن را اصلاح نمود.
  • عمر قالب بالاتر است.

این روش هرچند به نظر خیره کننده می آید و بی عیب به نظر میرسد، اما ممکن است در تولید کم به صرفه نباشد. همچنین مراحل تولید قالب در این روش زمانبر است. پس معایب این روش را میتوان به صورت زیر نامبرد:

  • قیمت بالاتر در تعداد کم
  • زمان ساخت بیشتر

درباره عملیات حرارتی پروفیل آلومینیوم بیشتر بدانید

انواع قالب اکستروژن

انواع  مختلف قالب اکستروژن آلومینیوم یکی از مهمترین اجزای فرایند اکستروژن هستند. در عملیات اکستروژن ، بیلت آلومینیوم توسط دستگاه پرس اکستروژن از قالب اکستروژن عبور داده می شود. پروفیل آلومینیوم خروجی معمولا به صورت مستقیم مورد استفاده قرار نمی گیرد. باید بر روی پروفیل آلومینیوم خارج شده از دستگاه اکستروژن عمیلیاتی انجام داد که بتوان از آن در صنایع مختلف استفاده کرد.

آندایز پروفیل آلومینیومی چیست؟

آشنایی با انواع پروفیل آلومینیوم 

فاکتور های طراحی پروفیل آلومینیوم – 4 نکته پروفیل آلومینیوم قابل اکسترود

فاکتور های طراحی پروفیل آلومینیوم – 4 نکته پروفیل آلومینیوم قابل اکسترود

ساخت قالب اکستروژن نیاز به کسب دانش فنی و تجربه کار در کارگاه های تولید قالب آلومینیوم دارد. در ادامه به بررسی انواع قالب پروفیل آلومینیوم می پردازیم.

قالب اکستروژن برای پروفیل آلومینیوم سالید

این قالب های اکستروژن برای پروفیل های آلومینیومی استفاده میشوند که ساده هستند. پروفیل های ساده یا سالید به پروفیل های آلومینیومی گفته می شود که حفره ندارند. برای تولید این جور پروفیل آلومینیوم یک قالب همراه بکر لازم است. بکر قسمتی از قالب اکستروژن است که کار هدایت پروفیل الومینیوم اکسترود شده را برعهده دارد. قالب اکستروژن پروفیل آلومینیوم توسط رینگ متناسب در دستگاه اکستروژن قرار می گیرد. بسته به اندازه قالب که آن هم به اندازه پروفیل آلومینیوم بستگی دارد رینگ مورد نظر انتخاب می شود.

قالب اکستروژن پروفیل آلومینیوم ساده

قالب اکستروژن برای پروفیل آلومینیوم حفره دار

برای پروفیل آلومینیوم حفره دار (مانند پروفیل شیاردار) از قالب اکستروژن سنبه و ماتریس استفاده می شود.

قالب اکستروژن سنبه (سمبه) و ماتریس برای پروفیل های حفره دار

در این قالب های اکستروژن بیلت آلومینیومی از ماتریس عبور کرده و به سنبه تزریق می شود. موارد استفاده : پروفیل شیاردار ، پروفیل لوله آلومینیوم ، پروفیل قوطی و..

قالب های اکستروژن سنبه و ماتریس مورد استفاده در پروفیل های سالید

در این نوع اکستروژن برای تولید پروفیل های سالید از قالب سمبه و ماتریسی استفاده می شود. از مزیت های این نوع قالب اکستروژن این که فشار وارد بر قالب را می کاهد و از شکستن آن جلوگیری می کند

چه پروفیل های آلومینیوم ساده ای با قالب سنبه و ماتریس تولید می شوند؟

در تولید هیت سینک های آلومینیومی به دلیل ظرافت اجزای آن، ممکن است قالب اکستروژن بشکند. به همین منظور این روش مطمئن تر از ساخت و استفاده قالب اکستروژن سالید است. در مجموع این قالب اکستروژن نیاز به هزینه بییشتری است لذا برای پروفیل های آلومینیوم حساس تر مورد استفاده قرار می گیرند.

نیاز به راهنمایی در ساخت قالب اکستروژن دارید؟ با ما تماس بگیرید

تولید محصولات آلومینیومی و پروفیل های آلومینیوم داری المان های فنی و ظرافت های خاص می باشند. متأسفانه عدم درک متقابل بین تولید کننده و مصرف کننده منجر به روابط غیر شفاف و عدم هماهنگی و در نتیجه باعث اتلاف زمان ، سرمایه و سوء تفاهم بین آن ها می شود.

شرکت آلوم طرح پاسارگاد مفتخر است با عملیاتی کردن اصول مهندسی فروش در تولید و عرضه پروفیل های آلومینیومی، گامی بزرگ در بهبود کیفیت تولید پروفیل های اکستروژن داشته باشد. مشاوران ما با تخصص کافی و تجربیات خود با حضور در کارخانه های اکسترود آلومینیوم ایران بهترین همراه شما در رسیدن به محصول مورد نظرتان می باشند.

تماس-باما
5/5 - (1 امتیاز)
پیمایش به بالا