اکسترود پروفیل آلومینیوم به فرآیندی میگویند که در طی آن بیلت های آلومینیوم ، تحت فشار از داخل قالب با شکل خاص رد میشود و سطح مقطعی را تولید می کنند. در ادامه این مطلب به بررسی فرایند اکسترود مستقیم آلومینیوم می پردازیم و مراحل آن را دنبال خواهیم کرد.
اکسترود مستقیم چیست؟ (direct extrusion)
اکستروژن روش های مختلفی دارد که عمومی و ساده ترین شکل آن به صورت اکسترود مستقیم است. در شکل زیر نحوه کار یک دستگاه پرس اکستروژن مستقیم نشان داده شده است.

کانتینر دستگاه از چندین لایه ضخیم ساخته میشود، معمولاً قادر به تحمل تنش های شعاعی بسیار بالا می باشد.
مراحل اکسترود پروفیل آلومینیوم کدامند؟
برای تولید یک پروفیل آلومینیوم بیلت مناسب دستگاه که پیش از آن در دستگاه پیش گرم ، به دمای مناسب تولید رسیده است داخل دستگاه اکستروژن قرار داده می شود. سپس دامی پشت بیلت آلومینیوم قرار میگیرد.
سنبه پرس به وسیله نیروی سیلندر ها ی قدرتمند هیدرولیکی بر روی بیلت آلومینیومی فشار وارد می کند. در اثر فشار وارد شده، دما بالا می رود. مواد نیمه مذاب و خمیری مانند از داخل قالب اکستروژن آلومینیوم عبور میکنند و شکل پروفیل آلومینیوم را می سازند.
وجود نیروهای اصطحکاکی به میزان قابل توجهی باعث افزایش فشار دستگاه پرس اکستروژن الومینیوم می شود. به دلیل وجود اصطحکاک تنشی که بین قالب اکستروژن و بیلت به وجود میاید باید روان سازی بین این دو صورت بگیرد که دارای اهمیت بسیار زیاد است. روان سازی بین بیلت و قالب به طرق مختلف صورت می گیرد. این کار تاثیر به سزایی در زمینه کاهش فشار دستگاه و فشار بر روی قالب دارد.
به صورت تجربی دیده شده است که در فاز اول تولید هنگامی که بیلت پشت قالب قرار گرفته است، فشار دستگاه سریعاً به بالاترین مقدار خود افزایش پیدا می کند. در نتیجه وضعیت تولید پروفیل آلومینیوم ناپایدار می شود.
برای اصلاح و تعیین مشکلات قالب از سر شاخه ی بیرون آمده از قالب اکستروژن، مورد استفاده قرار گرفته خواهد شد. این سرشاخه بیان کننده بهبود مشکلات به موجود در تولید است.
خروج پروفیل آلومینیوم از دستگاه اکسترود
پروفیل اکسترود شده که از قالب خارج می شود را باید به صورت دستی و یا اتوماتیک از دستگاه اکسترود آلومینیوم بیرون کشید. این کار فشار را بسیار کاهش می دهد و به تولید پروفیل آلومینیوم مطلوب کمک می کند.
دستگاه پولر ، پروفیل را به طور یک دست و با قدرت یکسان بیرون می کشد و بر روی ریل های مقابل دستگاه قرار می دهد. این عمل تا حد بسیاری به تاب گیری و اصلاح پیچیدگی پروفیل آلومینیوم کمک می کند. در فاز دوم تولید بیلت به حالت پایدار رسیده و فشار روی دستگاه اکستروژن کاهش پیدا می کند و پروفیل نیز کیفیت خوبی خواهد داشت.
در فاز سوم بیلت به آرامی به انتها رسیده، فشار بر روی دستگاه به کمترین حد خود رسیده سپس دوباره به حد بیشینه ی خود خواهد رسید. بعد از تمام شدن یک بیلت ، بیلت های بعدی به صورت متوالی در دستگاه اکسترود آلومینیوم قرار می گیرند. با این روش می توان به طول بی نهایت پروفیل های آلومینیومی را تولید کرد.
مراحل پایانی تولید پروفیل آلومینیوم
بعد از تولید می توان پروفیل های اکسترود شده را به ابعاد دلخواه با اره برش زد. معمولا در فرایند تولید 10 تا 15 درصد طول بیلت منطقه ی انتهایی آن است. این قسمت از بیلت آلومینیوم در فرایند استفاده نمی شود و به آن ته بیلت می گویند. دما عنصر بسیار مهمی در فرایند تولید پروفیل اکستروژن آلومینیوم است.
با بالا رفتن دما تنش مواد کاهش پیدا می کند و اکستروژن راحت تر صورت می گیرد. اما ممکن است دما به نقطه ذوب آلیاژ مورد نظر نیز برسد. این اتفاق موجب از بین رفتن خواص مورد نظر برای آلیاژ های استفاده شده در تولید پروفیل آلومینیوم است.
افزایش سرعت رام باعث افزایش فشار و در نتیجه بالاتر رفتن دمای آن می شود. در سرعت های کمتر رام ، گرما ی تولید شده برای انتقال ، زمان بیشتری در اختیار دارد . برای کاهش ضایعات تولید ، باید در تمامی این مراحل تولید بر روی دما ، فشار و سرعت کنترل داشت.
پیچیدگی روابط بین این سه متغیر باعث شده تا اهمیت تلورانس اکستروژن آلومینیوم بسیار بالا باشد. لذا در تولید پروفیل های اکستروژن آلومینیومی به روش اکسترود مستقیم باید توجه لازم و کافی را به عومل افزایش دهنده تلورانس اکستروژن به عمل آورد. کنترل فاکتور های دما فشار و سرعت به تولید پروفیل آلومینیوم مطلوب کمک بسیاری می کند.

چرا آلوم طرح پاسارگاد؟
تولید محصولات آلومینیومی و پروفیل های آلومینیوم داری المان های فنی و ظرافت های خاص می باشند. متأسفانه عدم درک متقابل بین تولید کننده و مصرف کننده منجر به روابط غیر شفاف و عدم هماهنگی و در نتیجه باعث اتلاف زمان ، سرمایه و سوء تفاهم بین آنها می شود.
شرکت آلوم طرح پاسارگاد مفتخر است با عملیاتی کردن اصول مهندسی فروش در تولید و عرضه پروفیل های آلومینیومی، گامی در بهبود کیفیت تولید پروفیل های اکستروژن داشته باشد. به طوری که مشتریان بدون نیاز به صرف وقت و هزینه می توانند پروفیل آلومینیوم خود را با سطح مقطع مورد نظر خود به دست آورند.
لازم به ذکر است تمامی خدمات مشاوره ای آلوم طرح پاسارگاد به صورت رایگان می باشد. مشاوران ما با تخصص کافی و تجربیات خود را حضور در کارخانه های اکسترود آلومینیوم ایران بهترین همراه شما در رسیدن به محصول مورد نظرتان می باشند. همین حالا با ما تماس بگیرید:
